Kiekot

Prodigy Disc -kiekot on nimetty mahdollisimman loogisesti, jotta aloittelevankin pelaajan on helppo valita itselleen sopiva kiekko. Nimi koostuu muovityypistä, kiekkotyypistä ja kiekon lentorataa kuvaavasta vakausnumerosta.

Muovityypit

Frisbeegolfkiekkoja valmistetaan useista eri muovityypeistä, joista erityisesti kevyet muovit on suunnattu aloittelijoille, lapsille ja naisille. Aloittelevan pelaajan kannattaa suosia kevyempiä, alle 165 grammaa painavia kiekkoja, sillä ne lentävät helpommin suoraan ja liitävät pidemmälle kuin täysipainoiset kiekot. Painomerkintä löytyy kiekon kääntöpuolelta. Lue lisää muovityypeistä.

Kiekkotyypit

Frisbeegolfkiekot voidaan jakaa karkeasti kuuteen kiekkotyyppiin: nopeat pituusdraiverit (X), pituusdraiverit (D), keskimatkan draiverit (H), väylädraiverit (F), midarit (M), lähestymiskiekot (A) ja putterit (Pa). Aloittelevan pelaajan kannattaa suosia Pa-, A-, M- ja F-sarjojen kiekkoja.

Vakausnumerot

Prodigy-kiekkojen nimeämisessä käytetyt vakausnumerot (1-7) tarkoittavat sitä, kuinka vakaa ja helppoheittoinen kiekko on suhteessa muihin saman sarjan kiekkoihin. Mitä suurempi numero, sitä alivakaampi eli helppoheittoisempi kiekko on kyseessä.

Nopeat pituusdraiverit

X-sarja on Prodigyn nopean pituusdraiverimalliston nimi ja se tulee englanninkielen sanasta Extra speed distance driver. Nopeiden pituusdraivereiden reuna on leveä ja profiililtaan hieman normaaleja pituusdraivereita matalampi, minkä ansiosta ne lentävät kiekkotyypeistä pisimmälle edellyttäen että heitossa on riittävästi lähtönopeutta ja kierrettä.

Pituusdraiverit

D-sarja on Prodigyn pituusdraiverimalliston nimi ja se tulee englanninkielen sanasta Distance driver. Pituusdraivereiden reuna on leveä ja profiililtaan hyvin tuulta halkova, minkä ansiosta ne lentävät oikein heitettynä erittäin pitkälle. Pituusdraiverit vaativat suuren lähtönopeuden ja paljon kierrettä saavuttaaksen täyden lennon.

Keskimatkan draiverit

H-sarja on Prodigyn keskimatkan draiverimalliston nimi ja se tulee englannin kielen sanasta Hybrid driver. Keskimatkan draiverit eli hybrididraiverit ovat ominaisuuksiltaan pituusdraivereiden ja väylädraivereiden välissä. Keskimatkan draivereiden reuna on hieman kapeampi kuin pituusdraivereissa, mikä tekee niistä helpommin kontrolloitavia.

Väylädraiverit

F-sarja on Prodigyn väylädraiverimalliston nimi ja se tulee englanninkielen sanasta Fairway driver. Väylädraiverit ovat draivereista helppoheittoisimpia. Niissä on kapeahko ja hyvin tuulta halkova reuna, minkä ansiosta niitä on kohtalaisen helppo heittää ja ne lentävät selvästi midareita pidemmälle. Väylädraivereita suositellaan aloitteleville pelaajille ensimmäisiksi draiver-kiekoiksi.

Midarit

M-sarja on Prodigyn midarimalliston nimi ja se tulee englanninkielen sanasta Midrange disc. Midarit ovat halkaisijaltaan muita kiekkoja suurempia ja niissä on suhteellisen tylppä ja kapea reuna. Niiden lentorata on helposti kontrolloitava ja siksi niillä heitetään usein tarkkuutta vaativat heitot esimerkiksi metsässä. Midarit soveltuvat myös erinomaisesti lyhyehköihin heittoihin, joilla lähestytään koria.

Lähestymiskiekot

A-sarja on Prodigyn lähestymiskiekkomalliston nimi ja se tulee englannin kielen sanasta Approach disc. Lähestymiskiekot ovat reunan muodon ja leveyden osalta hyvinkin saman näköisiä midareiden kanssa, mutta lähestymiskiekoissa on sama halkaisija kuin puttereissa. Pienempi halkaisija vähentää hieman kiekon liito-ominaisuuksia, mutta tekee kiekon lennosta ennakoitavamman. Lähestymiskiekot on tarkoitettu lyhyehköihin heittoihin, joilla lähestytään koria.

Putterit

PA-sarja on Prodigyn putterimalliston nimi ja se tulee englannin kielen sanoista Putt and Approach disc. Puttereiden reuna on tylppä ja korkeampi kuin muissa kiekoissa, minkä takia ne lentävät muita kiekkotyyppejä hitaammin. Niiden muoto on suunniteltu siten, että ne lentävät mahdollisimman helposti suoraan tehden niistä erinomaisia puttaamiseen ja muuhun korin läheisyydessä tapahtuvaan heittämiseen.