Aloittelijoille soveltuvat kiekot

Aloittelevalle pelaajalle ensimmäisten kiekkojen oikea valinta vaikuttaa huomattavasti lajin mielekkyyteen. Prodigy Disc -kiekot on nimetty mahdollisimman loogisesti, jotta aloittelevankin pelaajan on helppo valita itselleen sopiva kiekko. Nimi koostuu muovityypistä, kiekkotyypistä ja kiekon lentorataa kuvaavasta vakausnumerosta.

Muovityypit

Frisbeegolfkiekkoja valmistetaan useista eri muovityypeistä, joista erityisesti kevyet muoviseokset – 400G Light, AIR ja 350 Light ovat suunnattu aloittelijoille, lapsille ja naisille. Aloittelevan pelaajan kannattaa suosia kevyempiä, alle 165 grammaa painavia kiekkoja, sillä ne lentävät helpommin suoraan ja liitävät pidemmälle kuin täysipainoiset kiekot. Painomerkintä löytyy kiekon kääntöpuolelta.

Kiekkotyypit

Frisbeegolfkiekot voidaan jakaa karkeasti kuuteen kiekkotyyppiin: nopeat pituusdraiverit (X), pituusdraiverit (D), keskimatkan draiverit (H), väylädraiverit (F), midarit (M), lähestymiskiekot (A) ja putterit (Pa). Aloittelevan pelaajan kannattaa suosia Pa-, A-, M- ja F-sarjojen kiekkoja.

Vakausnumerot

Prodigy-kiekkojen nimeämisessä käytetyt vakausnumerot (1-7) tarkoittavat sitä, kuinka vakaa ja helppoheittoinen kiekko on suhteessa muihin saman sarjan kiekkoihin. Mitä suurempi numero, sitä alivakaampi eli helppoheittoisempi kiekko on kyseessä.

Alapuolelta löydät esimerkkejä aloittelijoille soveltuvista kiekoista sekä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kiekkoja ostetaessa. Kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan kyseisen kiekon heittovideon.

Putterit

Putterit eli Pa-sarja on paras valinta ensimmäiseksi kiekoksi. Putterit eivät lennä yhtä pitkälle kuin muiden sarjojen kiekot, mutta ne lentävät helpoiten suoraan. Niiden avulla on hyvä opetella oikeaa heittotekniikkaa ja kun perustekniikka on kunnossa, muiden kiekkojen heittäminen on helpompaa.

Midarit ja lähestymiskiekot

Midareista ja lähestymiskiekoista eli M- ja A-sarjan kiekoista vakausluokat 3-5 ovat myös aloittelijoille erinomaisesti soveltuvia kiekkoja. Midarit eivät vaadi suurta lähtönopeutta lentääkseen suoraan ja liitävät kuitenkin selvästi puttereita pidemmälle. Esimerkiksi 400G-muovin M4 on erinomainen yleiskiekko aloittelevalle pelaajalle.

Väylädraiverit

Väylädraivereista eli F-sarjan kiekoista vakausluokat 5 ja 7 tarjoavat aloittevalle pelaajalle helposti lisämittaa heittoon, edellyttäen että pelaaja kykenee jo heittämään puttereita ja midareita suhteellisen suoraan. Väylädraiverit vaativat hieman kovemman lähtönopeuden verrattuna midareihin ja puttereihin.

Pituus- ja keskimatkan draiverit

Pituus- ja keskimatkan draiverit eli X-, D- ja H-sarjan kiekot eivät ole aloittelijoille paras mahdollinen valinta, sillä ne vaativat suuremman lähtönopeuden lentääkseen halutulla tavalla. Tuntumaa näihin kiekkoihin voi kuitenkin hakea Prodigyn kevyempien muoviseosten, AIR, 400G Light ja 350 Light avulla. Tällöinkin suositellaan 4-6 vakausnumerolla olevia kiekkoja.